Brussels Eye Center

Schwind Amaris 750 S

Wanneer u besluit om een ooglaserbehandeling te ondergaan, verwacht u de best mogelijke resultaten. 

Hoe beter de gebruikte methoden en technologieën, hoe beter de resultaten.
De SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET biedt u toonaangevende technologie, superieur in alle aspecten: snelheid, precisie, veiligheid en comfort.

Minimale behandelingstijd

De SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET werkt twee tot drie keer sneller dan andere lasersystemen. 750 minuscule lichtflitsen per seconde geven vorm aan het hoornvliesoppervlak. Het is extreem snel en corrigeert één dioptrie van bijziendheid binnen 1.5 seconden, en acht dioptrie wordt binnen 13 seconden geablaseerd.

Automatische aanpassing van het fluence-niveau

Om snelheid en precisie perfect te combineren, is de SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET laser uitgerust met een emissiefrequentie van 750 Hz met twee energieniveaus. De laser begint met een hoog energieniveau dat ongeveer 80% van de refractiefout ableidt met een permanente controle van de geleverde energie voor uw refractiefout. De resterende 20% van de behandeling wordt met een lagere energie geablceerd om het hoornvlies glad te strijken.

Dit is vergelijkbaar met een boot die met hoge snelheid de haven nadert en dan een kleinere boot laat gaan, die met grotere precisie in nauwere vaargebieden zal navigeren om op het doel te wachten.

Eye tracking in zes dimensies

De ogen kunnen gedurende enkele milliseconden onwillekeurig in alle richtingen bewegen tijdens de laserfixatie. Het tracking systeem van de SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET laser past zich continu aan de positie van het oog aan met ongeveer 1050 metingen per seconde en compenseert zo alle mogelijke afwijkingen in alle zes dimensies.

Stel je voor dat je oogbal een boei in de zee is:

Als de zee kalm is, kan de boei van links naar rechts of van voor naar achter bewegen. Als de zee ruwer is, kan de boei naar rechts of naar links draaien, om zichzelf heen draaien en op en neer bewegen. Evenzo kan de oogbol om zijn eigen as draaien (cyclotorsie) of langs de Z-as op en neer bewegen.

Het SCHWIND Laser Tracking Systeem AMARIS 750S - 1050 hz ET detecteert al deze bewegingen en compenseert ze. Het zorgt dus voor een permanent volgen van het visuele centrum van het oog.

Voor de cyclotorsiebeweging werd de compensatie statisch uitgevoerd tijdens de preoperatieve metingen om deze bewegingen tussen de zit- en de ligpositie te compenseren.

Permanente meting van de dikte van het hoornvlies

Net zoals een duiker zich in het water oriënteert met zijn dieptemeter, is uw arts permanent op de hoogte via de online pachymetrie van de SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET.

Dit systeem meet de veranderingen van de dikte van het hoornvlies in real time en toont ze op het behandelingsscherm. Zo weet uw arts op elk moment hoeveel weefsel hij al heeft weggesneden en hoe dik het overblijvende hoornvlies nog is.

Uitzonderlijk fijne laserstraal 

De laserstralen van de SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET hebben een uitzonderlijk kleine diameter van slechts 0.54 millimeter en zijn dus beduidend kleiner dan andere.
Avec ce faisceau très fin, la cornée peut être remodelée de manière très régulière, et la surface cornéenne peut être égalisée, lissée, de manière très homogène.

Constant microclimate

Met de SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET, verzekeren twee speciaal gevormde nozzles een gerichte, fijne luchtstroom die een stabiel microklimaat creëert over het hoornvlies.
The climatic conditions remain constant, preventing the cornea from drying out.

Unieke thermische controle

De SCHWIND AMARIS 750S - 1050 hz ET is uitgerust met een uniek thermisch controle systeem. Zelfs bij hoge ablatiesnelheid wordt het hoornvliesweefsel effectief gespaard. De laser pulsen zijn tijdelijk en ruimtelijk gesorteerd, wat de individuele positie op het hoornvlies voldoende tijd geeft om af te koelen. Volgende pulsen kunnen daardoor een reeds afgekoelde positie sneller benaderen.

Klinische resultaten

Een groot aantal internationale klinische studies hebben de uitstekende behandelingskwaliteit met de SCHWIND AMARIS technologie gedocumenteerd. Een gezichtsscherpte van 100 procent of beter werd bereikt in bijna alle gevallen.

Een hoog percentage van de behandelde patiënten kon beter zien dan voorheen met bril of contactlenzen. De studieresultaten tonen ook een verbeterd contrastzicht aan.

Technology at its best

 • 750 Hz pulsfrequentie / Automatische aanpassing van het fluence-niveau
  Maximale precisie, minimale behandelingstijd
 • 1050 Hz en 6D eye tracker 
  Registratie en compensatie van de geringste oogbewegingen tot in de zesde dimensie
 • Uitzonderlijk fijne laserstraal 
  Een zeer gelijkmatig en glad behandelingsoppervlak
 • Permanente meting van de dikte van het hoornvlies 
  Veiligheid op elk moment
 • Thermische controle 
  Zachte ablatie van hoornvliesweefsel, snelle recuperatie

+ Meer info op Amaris 750S - 1050 hz ET